Interessante websites over burnout

Er is ontzettend veel informatie te vinden over burnout, op internet, in de bibliotheek of de boekhandel en binnen de gezondheidszorg. We hebben voor u op onze website zoveel mogelijk relevante informatie verzameld over burnout. Er is echter zoveel geschreven en gepubliceerd dat we hier nooit 100% volledig kunnen zijn. Bovendien, de één is meer geïnteresseerd in aanvullende informatie over gezonde voeding en de ander heeft meer baat bij extra informatie over werkhervatting.

Voor de inhoud van deze website hebben we onder andere informatie op verschillende andere websites geraadpleegd. Mogelijk interessante websites voor u zijn:

Aandacht inspireren & ontwikkelen (www.aandacht.tv)

Specialisten op het gebied van burnout en burnout herstel. Persoonlijke ont-wikkeling staat centraal bij behandeling, trainingen en preventieprogramma’s ter voorkoming van uitval door werkstress, PTSS en burnout.

Organisatie:

Aandacht inspireren & ont-wikkelen. De specialisten op het gebied van burnout en burnout herstel. Uitgebreide, individuele en op maat gemaakte hulpprogramma’s voor cliënt, familie en werkgevers. Jouw individuele hulpvraag staat centraal. Zowel ambulante behandeling als intern verblijf mogelijk. Van preventie advies tot hulp bij vergoeding van behandeling.

burnouttraining.nl

Dit is een professioneel bureau voor training en coaching op het gebied van burnout, angsten, fobieën en trauma. Hier vindt u onder andere informatie over trainingsprogramma’s die u kunt volgen als u een brunout heeft.

Zorgwijzer ‘van burn-out naar burn-in’

In deze zorgwijzer wordt besproken welke kennis- hulp-, en informatieplatformen er beschikbaar zijn voor mensen met een burn-out.

testjeburnout.nl

Op deze website kunt u gratis en anoniem een vragenlijst doorlopen om het risico op een eventuele burnout vast te stellen.

Studenten-zorgverzekeringen.nl

De meest voorkomende oorzaak van een burn-out is een te hoge werkdruk. Tegenwoordig zijn er echter ook steeds meer studenten met een burn-out. Sociale druk, een te zware of drukke studie en technologische ontwikkelingen leggen steeds meer druk op de schouders van deze groep. Je vindt hier meer informatie over wat een burn-out is en wat de mogelijke behandelingen zijn.